Tuinhout Friesland

Bent u opzoek naar tuinhout in Friesland? Wij van De Prieelspecialist in Friesland hebben veel tuinhout in ons assortiment voor het bouwen van een constructie in de tuin. Bij het bouwen van een tuinhuistuinaccessoiresgarage of andere houten constructies is het belangrijk dat er goed tuinhout gebruikt wordt.

Duurzame houtsoorten

Er zijn verschillende houtsoorten en niet alle houtsoorten zijn even duurzaam. Zo is hardhout veel duurzaamer dan bijvoorbeeld vurenhout omdat deze houtsoort meer gevoelig is voor houtrot.

Onze Tuinhout selectie

De Prieelspecialist in Friesland heeft speciaal tuinhout geselecteerd voor de bouw van houten constructies. Voor het bouwen van de fundering en ramen gebruiken wij vaak hardhout(meranti) om te zorgen voor een duurzame fundering van uw constructie. De wanden worden gemaakt van vurenhout of red-cedar. Deze houtsoorten hebben een milieuvriendelijke behandeling gekregen die het hout beschermt tegen schimmel en houtrot en hierdoor de duurzaamheid van het tuinhout verhogen.

Ervaring in bouwen met tuinhout

Door het gebruik van deze duurzame houtsoorten kunt u langer genieten van uw houten tuinhuisjehouten garage of houten prieel. Dankzij onze jarenlange ervaring in het bouwen met hout weten wij precies welk tuinhout het beste gebruikt kan worden voor welke toepassing. Hierdoor kunnen wij u goed ondersteunen bij het ontwerp en materiaalkeuze. In onze werkplaats in Friesland kunnen wij zelfs het hout voorzagen en een duidelijke beschrijving voor de constructie leveren.

Inspiratie opdoen: tuinhout constructies

Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden met tuinhout kunt u kijken bij de maatwerk constructies van tuinhout. Heeft u nog vragen over de constructie of andere vragen, kijkt u dan op onze pagina met veel gestelde vragen. Voor specifieke vragen en wensen kunt u ons contactformulier gebruiken.