Veelgestelde vragen

De fundering is gemaakt van hardhout en is daardoor zeer duurzaam. De fundering is leverbaar in diverse afmetingen, op palen waarvan de lengte afhankelijk is van de grondsoort.

De wanden zijn gemaakt van 50×70 vurenhout, met de stijlen dicht bij elkaar en voldoende windverbanden met 19 mm. Kenwood behandeld rabat.
Dit is milieuvriendelijk materiaal dat geen chroom, zink en arseen bevat, maar wel beschermt tegen schimmels en rotting. Het rabat is verspijkerd met gebigromatiseerde spijkers met een 13 micro galvanisatielaag, zodat het niet roest, noch oxideert.

Daarnaast zijn de wanden ook in red-cedar rabat, larikshout of zweeds rabat verkrijgbaar. Dezet worden verspijkerd met RVS-spijkers.

De ramen zijn gemaakt van hardhout (meranti) met glas. Deze ramen kunnen op elke gewenste plaats worden aangebracht, en ook de afmetingen van de ramen kunnen naar wens worden aangepast.

De deuren zijn gemaakt van stevige klamp met opgenageld rabat. De standaardbreedte is 85 centimeter, maar ze zijn ook leverbaar in andere maten. Ook dubbele deuren zijn mogelijk. Alle deuren zijn voorzien van deugdelijk hang- en sluitwerk. Garages kunnen eventueel uitgerust worden met metalen kanteldeuren in diverse maten.

Het dak kan voorzien worden van oerdegelijke asbestvrije golfplaat in zwart of rood, met of zonder dakbeschot. Maar ook dakpannen in vele soorten en kleuren zijn mogelijk, net als de veelvoorkomende shingels (die leverbaar zijn in groen, rood, bruin en zwart). De Prieelspecialist zorgt ervoor dat deze niet opwaaien en worden gemonteerd op niet-werkend dakbeschot.

Dit is de bol of ui die boven op het dak van een prieel komt. U kunt ook kiezen voor een windwijzer, met een zelfgekozen afbeelding.

Dit is een verblijf waarvan het dak van alle kanten naar één punt toe loopt.

Dit is afhankelijk van het onderhoud, van het verven en beitsen en van de vraag of uw prieel in de zon of in de schaduw of onder de bomen staat.

Dat is mogelijk. Ons advies is om uw schuur, prieel te behandelen met Woca Exterior Oil. Deze is in 13 verschillende kleuren verkrijgbaar.

Voor meer productinformatie verwijzen we u naar www.woca.nl

Dat is bij De Prieelspecialist niet nodig, maar bij fabricage- of montagefouten wordt natuurlijk wel een perfecte en snelle service geleverd.

Ook dat is bij De Prieelspecialist mogelijk. Dan wordt het geleverd in complete schotten, waar de deuren en de ramen al in gemonteerd zijn. Het bouwpakket is voorzien van een duidelijke uitleg.

Ja, in dat geval krijgt u een duidelijke tekening of beschrijving van uw bestelde tuinhuis of prieel. Het pakket is dan al voor 98% gezaagd, met alles erop en eraan.

Al onze modellen zijn in alle maten te leveren.

Blokhutten zijn bij de Prieelspecialist niet langer leverbaar, daar wij niet achter de constructie en gebruikte materialen hiervan staan.

Wij verkopen vele verschillende modellen en maten en gebruiken verschillende soorten materiaal, die allemaal van invloed zijn op de prijs. Onze prijzen zijn vrijblijvend opvraagbaar, maar wij raden u aan om persoonlijk langs te komen om te zien wat u koopt. U krijgt dan meteen een offerte op maat.

Tot honderd kilometer zijn deze voor onze rekening, met uitzondering van de eilanden.

Alle schuren, garage’s, tuinhuisjes en prielen worden door onze monteurs vakkundig geplaatst.

Voor tuinhuisjes, schuren, garage’s prielen tot 100 m2 die niet hoger zijn dan vijf meter kan bijna ten alle tijde bouwvergunningvrij geplaatst worden.

Wilt u duidelijkheid over uw eigen situatie, kijk dan op www.omgevingsloket.nl of neem contact op met uw gemeente.